Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Concert Kamerkoor JIP | La Tierra está Cansada

November 26, 2016 @ 8:15 pm - 10:30 pm

€6 – €12

De aarde is moe. In dit zevende project richt Kamerkoor JIP zich op Zuid Amerika. We voeren je mee langs eindeloze ongerepte natuur en rijke culturen. Ook de massale verstedelijking en milieuproblematiek die het continent in rap tempo veranderen komen aan bod.
In de eerste helft van het concert stampen en slaan we ons door de Amazone, treuren om de Inca’s, vliegen over de Andes en bezingen de Latijns-Amerikaanse ziel. Er klinkt opzwepende en zwoele gitaarmuziek, volksmuziek van de Quechua en a-capella werken uit Venezuela, Brazilië, Argentinië en Chili.

Na de pauze zal JIP een geheel nieuwe compositie uitvoeren voor koor in verschillende bezettingen, solisten en gitaar: Requiem de la Luz. Een gezamenlijk kunstwerk over het universum en onze relatie met de natuur en de cosmos. De muziek is speciaal voor JIP7 gecomponeerd door Bjarni Guðmundsson, Diederik ten Böhmer en JIP-dirigenten Jonathan en Imre Ploeg. De tekst voor deze compositie is geschreven door de Chileense dichter Nicolás Barría González, die ook aanwezig zal zijn tijdens de concerten.

JIP werkt samen met twee fantastische muzikanten: de Argentijnse gitarist en dirigent Alvaro Rovira Ruiz, specialist in de tango en Latijns-Amerikaanse folklore en Meike Aukes, student klassiek gitaar aan de wereldmuziekafdeling van Codarts met een specialisatie in Braziliaanse muziek.

Klik hier voor meer informatie en kaarten voor de concerten.

Details

Date:
November 26, 2016
Time:
8:15 pm - 10:30 pm
Cost:
€6 – €12
Website:
http://www.kamerkoorjip.nl/concert/jip7-utrecht/

Organizer

Kamerkoor JIP

Venue

Janskerk
Janskerkhof 26
Utrecht, Netherlands
+ Google Map