Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Workshop & Debatavond | Waarom we zo apathisch zijn over klimaatverandering

November 9, 2016 @ 6:45 pm - 10:00 pm

€12,50

WORKSHOP & DEBATAVOND | DE NIEUWE LIEFDE | AMSTERDAM
WAAROM WE ZO APATHISCH ZIJN OVER KLIMAATVERANDERING
09 november 2016, 18.45 – 22.00 uur | De Nieuwe Liefde, Amsterdam
€ 12,50 / € 10,00 (CJIP/student)

Klimaatverandering veroorzaakt een uiterst bedreigende situatie en het is steeds onwaarschijnlijker dat we nog op tijd zijn om dit te voorkomen. Wie wordt daar niet cynisch en moedeloos van? Vooral de jongere generatie maakt zich hier zorgen over.
Volgens de Amerikaanse klimaatpsycholoog Renee Lertzman is onze apathie een copingmechanisme om te dealen met sterke gevoelens van angst, schuld, pijn, verlies en ambivalentie. Het probleem is niet een gebrek aan betrokkenheid, het probleem is dat we niet weten wat wij, nietige individuen, kunnen doen aan de bedreigingen waar de klimaatcrisis ons voor stelt en het niet kunnen uithouden met innerlijke conflicten en dilemma’s.

Op deze avond onderzoeken we met o.a. klimaatpsycholoog en onderzoeker Dr. Renee Lertzman, prinses en sociaal vernieuwer Irene van Lippe-Biesterfeld, componist en vernieuwer Merlijn Twaalfhoven en socioloog en initator van de Klimaatgesprekken Manu Busschots hoe we op een nieuwe manier over klimaatverandering kunnen praten, hoe we publiek ruimte kunnen geven aan angst, schuldgevoelens en machteloosheid zonder elkaar direct te veroordelen, en elkaar kunnen motiveren om toch een verschil te maken.

Voorafgaand aan het gesprek geef ik een zangworkshop, waarin we met behulp van koormuziek over klimaatverandering al improviserend de thema’s van de avond bezingen. Hoe zing je over klimaatverandering, en over de gevoelens van angst, schuld of ontkenning die hiermee in verbinding staan? Daarnaast neem ik deel aan het gesprek.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Details

Date:
November 9, 2016
Time:
6:45 pm - 10:00 pm
Cost:
€12,50
Website:
http://www.kamerkoorjip.nl/concert/zang-workshop-debatavond/

Organizer

De Nieuwe Liefde

Venue

De Nieuwe Liefde
Da Costakade 102
Amsterdam,
+ Google Map
Website:
http://denieuweliefde.com/programma/waarom-we-zo-apathisch-klimaatverandering/