bio

In mijn muzikale projecten bestudeer en verdiep ik de verbinding tussen muziek, kunst, natuur en duurzaamheid en maatschappelijk urgente kwesties. Als componist, dirigent, workshopleider, docent, coach en spreker ontwikkel ik kunstprojecten rondom maatschappelijke vraagstukken, zoals de vluchtelingencrisis, feminisme binnen de kunsten, nomadische volkeren en onze koloniale geschiedenis, de grenzen en toekomst van Europa en diverse ecologische vraagstukken. Hierbij werk ik regelmatig samen met kunstenaars uit andere disciplines, wetenschappers, filosofen en sociaal ondernemers.

Momenteel werk ik aan composities voor het VU Kamerkoor (in samenwerking met Merlijn Twaalfhoven, Roel van Oosten en Ernst Reijseger), 11Fountains (in samenwerking met de provincie Fryslan, Jennifer Allora en Guillermo Calzadilla) en een werk voor vier koren en solisten voor het Dwarslopers Festival. Samen met mijn broer Jonathan ben ik dirigent van Kamerkoor JIP en het koor JIP&jij. Op de Vrije Hogeschool werk ik als coach en coördinator van de kunstvakken.

Op 5 maart 1990 werd ik geboren in een muzikaal gezin, als de derde van vijf kinderen. Vanaf mijn negende speelde ik cello, onder andere in orkesten en strijkkwarten. Op mijn 17e componeerde ik mijn eerste korte werken voor strijkkwartet. In 2012 ben ik afgestudeerd in de richting ‘docent muziek’ aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, summa cum laude met een onderscheiding voor uitzonderlijke prestaties. Na mijn bachelor, waarin ik les kreeg van o.a. Huub de Vriend (compositie) en Jos Vermunt (koordirectie) heb ik de Kurt Thomas Cursus en de applicatieopleiding Koordirectie gevolgd aan het conservatorium van Utrecht, waar ik les kreeg van o.a. Fokko Oldenhuis en Rob Vermeulen. Daarnaast heb ik diverse workshops en trainingen over creative leading mogen krijgen, bij o.a. Fraser Trainer, Detta Danford, Guy Wood en Hannah Conway.

Als je mijn volledige CV wilt ontvangen, neem gerust contact op!