NSK – Dinerconcerten

Artistiek leider

Ik was bij dit project betrokken als artistiek leider. 

Het Nederlands Studenten Kamerkoor (NSK) is een projectkoor bestaande uit ongeveer 36 deelnemers dat ieder najaar opnieuw wordt samengesteld uit de meest talentvolle amateurzangers uit de Nederlandse studentenwereld. In een intensieve repetitieperiode van een inzeepdag, drie weekenden en een week werken zij samen aan een ambitieus programma waarmee ze op tournee gaan door heel Nederland. Het laatste concert vindt traditiegetrouw plaats in Het Concertgebouw te Amsterdam.

In november 2015 vonden voor het eerst NSK-dinerconcerten plaats. Avonden waarop muziek en voedsel op unieke wijze samensmolten. Het publiek kon genieten van een biologisch 3- of 5-gangen-menu geserveerd door oud-deelnemers van het NSK. Tussendoor brachten zij een toepasselijk, hedendaags klassiek, repertoire met muziek over voedsel en gingen ze het gesprek aan met het publiek over voeding, muziek en duurzaamheid.

Voor dit project werkte het NSK samen met Youth Food MovementOverVers en Natuur en Milieufederatie Utrecht. , Gijs Kuneman, Kevin McMulkin, Zus&Kok en Jansstraat33.

Muzikaal programma
Chilcott, Bob – Grace – The Clean Platter
Tormis, Veljo – Sööge langud!
Saint-Saëns, Camille – Des Pas Dans L’allée
Saint-Saens, Camille – Les Fleurs et les Abres
Holst, Gustav – Soft and Gently
Holst, Gustav – The Autumn is old
Holst, Gustav – Winter doth come
Tormis, Veljo – Sööge langud!
Purcell, Henry – If music be the food of love
Chillcot, Bob – The Pie
Chilcott, Bob – Grace – The Clean Platter
Tormis, Veljo – Sööge langud!
Hinkel/Frendenthaler, arr. Detterbeck – Lemon tree
Nederlandstalige volksliederen