JIP&jij – Arabische muziek

Dirigent

JIP & jij
JIP & jij werkt vanuit het uitgangspunt dat de individuele kracht groter wordt als die gespiegeld wordt aan andere werelden en culturen. Het is een koor voor mensen van alle leeftijden, zonder audities en met een duidelijk maatschappelijk dienend profiel. Unieke samenwerkingen met minderheden in Utrecht verzekeren dit koor ook van een duidelijke artistieke en maatschappelijke boodschap. JIP & jij is een laagdrempelige en inclusieve manier om je als amateurzanger te verdiepen in – en verbinden met de samenleving als geheel. Iedereen mag meedoen, want zingen verbindt iedereen!

Bij ieder project gaat het koor een verbintenis aan met een doelgroep die buiten de koorleden zelf staat. De concerten zullen dan ook plaatsvinden in bijvoorbeeld gevangenissen, ziekenhuizen, bejaardentehuizen, AZC’s, etc. Daar wordt dan met de lokale mensen samengewerkt en wordt dialoog bevorderd. Zo gaat het project écht over verbinden van verschillende groepen, om elkaar te inspireren.

JIP&jij 1 – Catching Cultures
JIP&jij zong tijdens het eerste project muziek uit het Midden Oosten. Zo’n vijfendertig zangers zongen samen met de professionele muzikanten Mohamad Alsamna (zang en ud), Ibrahim Khano (darbuka), Hamed Alshaabi (ney) en Wisam Dayoub (zang) én met het swingende Catching Cultures Orcehstra. Samen brachten ze ontroerende en opzwepende muziek uit het Midden Oosten, zoals
كانوا يا حبيبي (Kanu ya Habibi), لما بدا يتثنى (Lammaa Badaa Yatathanna) en أنا لحبيبي (Ana la Habibi).

JIP&jij, het Catching Cultures Orchestra en de solisten gaven concerten in Cloud 9, de Hertz zaal én de grote zaal in TivoliVredenburg. Daarnaast zong JIP&jij in buurthuizen in Utrecht, om zodoende nieuwe doelgroepen te betrekken bij koorzang en de uitvoering van Arabische muziek.